Patientinformation

Garanti på behandlingar

3 års garanti – Fast protetik och implantatbehandlingar

1 års garanti – Avtagbar protetik och tandsmycken

Second Opinion

För oss är det en självklarhet att kunna erbjuda dig second opinion så att du får möjlighet att undersöka alla dina alternativ till behandling.

Kontakta oss för ett kostnadsförslag och mer inofrmation.

Hur får jag råd med tandvård?

I Sverige har vi en av världens bästa tandvårdsförsäkringar och bidrag som är till för att alla skall ha råd att få tandvård. Ersättningarna utgår från referenspriset. Mellanskillnaden adderas på patientarvodet.

Läs mer nedan eller kontakta oss om du är osäker på tandvårdskostnader.

Allmänt tandvrådsbidrag (ATB)

Allmänt tandvårdsbidrag (ATB) är en ersättning som ges till personer som är bosatta i Sverige, är minst 24 år och försäkrad i Sverige (om du bor eller arbetar i Sverige).

Bidraget är avsett för att täcka en del av kostnaderna för tandvård, såsom tandundersökningar, tandrengöring och enklare tandbehandlingar.

Bidraget får du varje år den 1 juli. och kan sparas i två år så att du kan nyttja max 2 bidrag vid ett besök.

Bidraget är från och med

  • 24 år – 29 år – 600kr
  • 30 år – 64 år – 300kr
  • 65 år – tillsvidare – 600kr.

Det finns vissa undantag, läs mer på försäkringskassan.

Särskilt tandvårdsbidrag (STB)

Särskilt tandvårdsbidrag (STB) är en form av ekonomiskt stöd som ges till personer som har särskilda behov av tandvård. Bidraget är avsett för att täcka kostnaderna för mer omfattande och specialiserad tandvård, såsom tandproteser, tandreglering och andra avancerade behandlingar.

STB är en viktig del av den svenska tandvårdspolitiken och syftar till att säkerställa att personer med särskilda behov av tandvård får den vård de behöver, oavsett deras ekonomiska situation.

Kontakta oss eller läs mer hos försäkringskassan för mer information.

Högkostnadsskyddet

Sjukförsäkring som ger individer och familjer skydd mot höga sjukvårdskostnader. När en person når upp till en viss gräns för självbetalda medicinska kostnader per år är de berättigade till återbetalning av eventuella ytterligare kostnader.

Högkostnadsskyddet täcker en bred skala av medicinska utgifter, inklusive läkarbesök, sjukhusvistelser, receptbelagda läkemedel och medicinsk utrustning. Kontakta oss så berättar vi mer om hur du kan ta del av det i din behandling.

Enligt försäkringskassan är du berättigad till allt utöver 3000 kr (enligt statens referenspriser eller tandläkarens priser om de är lägre) sedan får du ersättning för alla behandlingar enligt nedan:

50% av kostnader som överstiger 3 000kr

85% av kostnader som överstiger 15 000kr.

Har du alltså redan betalat 3 000kr för behandlingar under årets gång så får du stöd med 50% av kostnaderna av alla behandlingar som överstiger 3 000kr och 85% stöd av kostnaderna som överstiger 15 000kr.

Kontakta oss eller läs mer på försäkringskassans hemsida för mer information.

Omsorgsfull tandvård utförd lokalt av omtänksamma och erfarna tandläkare och tandhygienister i Malmö

Copyright © 2023 Öresund tandvård

ÖPPETTIDER

Mån-Tis: 09:00- 17:00

Ons: 09:30- 18:00

Tor: 09:00- 16:00

Fre: 09:00- 12:00

Lör-Sön: Enl. överenskommelse

Utvecklad med 💙 av Profit Media